Okulumuzun geçmişi 1946 yılına dayanmaktadır.

Okulumuz Milli Eğitim Bakanlığı´na bağlı, Sakarya Büyükşehir Belediyesine bağlı Söğütlü ilçesinde, Küçük Söğütlü Mahallesinde bulunmaktadır.

Okulumuzun geçmişi 1946 yılına dayanmaktadır. İlk olarak ilçemizin ileri gelenlerinden olan Kocabıyık Ailesi'nin bağışladığı arsaya kurulmuştur.

Zamanın, ülkemizin ve Türk Eğitim-Öğretiminin hızla ilerlemesinin/ gelişmesinin sonucu olarak, Söğütlü İlkokulu yapısal olarak yaşlanmış ve bina kapasitesi yetersiz kalmıştır. Bu sebeple okulumuz 1994 yılında tekrar yapılmıştır. Zaman içerisinde, başlangıçtaki eksiklikler, tecrübeli, takım çalışmasına dayanan, sürdürülebilir gelişme projeleri uygulamalarıyla çevrede örnek okul olma seviyesine ulaştırmıştır.

Ülke olarak büyük yaralar aldığımız 17 Ağustos 1999 depreminden sonra, bir süre prefabrik binada eğitime devam etmiş, ancak yapılan revizyon ile daha da güçlü ve yepyeni olarak bugünki halini almıştır.Okulumuz 2013-2014 Eğitim öğretim yılından itibaren İlköğretim okulundan İlkokula dönüşmüştür.

2021-2022 eğitim öğretim yılı döneminde okulumuzda depreme karşı güçlendirme  ve genel tadilat çalışması yapılmıştır.

Yayın: 26.11.2012 - Güncelleme: 22.09.2022 17:30 - Görüntülenme: 2804